Home Forum Kort
 
      Sponsore
.
     Historien
.
     Åbningsdage
.
     Udstyr
.
     Kalender
..
     fester m.m
.
     Brygproces
.
     På lager
.
     Bestyrelsen
.
     Div. link
.
     Klubmester
.


   
 
 

2007    2008    2009    2010    

2007

Skovlunde Ølbrygger Laug (SØL) blev stiftet d. 15. maj 2007.
            

Foreningens medlemmer gik straks i gang med at brygge 4 forskellige øl: Stærk Belgisk Ale – Brown Ale – Pale Ale – Lager Pilsner.

Vi havde på forhånd planlagt, at vi skulle afholde en øl-fest lørdag d. 8. september fra kl. 14.00 – 20.00, hvor alle interesserede kunne smage foreningens 4 første øl.

Vi var naturligvis utrolig spændte på, hvor mange der ville møde frem, men vi blev nærmest overrendt. Foreningens medlemmer har skønnet, at omkring 160 personer besøgte klubben i løbet af dagen. Så arrangementet var en kæmpe succes. Der var store plancher, så man kunne læse om malt, humle og gær. Der var ligeledes en stor udstilling af forskellige typer malt og humle. Vores 2 hjemmelavede mæskningsgryder og en del andet udstyr var udstillet.

Vi fik mange nye medlemmer, men der er stadig plads til flere. 

Vi vil gøre det til en fast tradition, og afholder således øl-fest igen til næste år. Men vi rykker festen til august måned, da der er lidt bedre muligheder for, at vejret er lidt varmere.

Tema-dag. Alle øl interesserede foreninger og enkelt personer kan møde frem i klubbens hyggelige lokaler og udveksle ideer, opskrifter og alt muligt andet vedrørende øl. Tema-dagene er den første fredag i hver lige måned fra kl. 18.00 – 23.00.

Vi har et pragtfuldt hus med 1 sal og omkring 7.000 m2 udendørsarealer, hvor vi vil dyrker humle.

Foreningen råder allerede over alt udstyr til ølbrygning bl.a. 2 stk. rustfri mæskningsgryder på 37 og 70 L., gryderne er termostatstyret med automatisk omrører, industriopvaskemaskine, rustfri chiller, gæringsbeholdere,  1 stk. stor kaffemølle til valsning af malten, kølefaciliteter til undergæret øl, fyrkælder til overgæret øl, flaskeskyller, mm. – alt udstyr er fremstillet så det kan komme i industriopvaskemaskinen.

Vi vil naturligvis fremstille flere mæskningsgryder, hvis der er behov for det, og vi vil i takt med, at medlemsantallet stiger, indkøbe alt det udstyr der er behov for.

Vi har vedtaget, at vi max. skal være 40 medlemmer, grunden hertil er, at det altid skal være muligt for foreningens medlemmer, at kunne brygge en god kop øl. Når lokalerne på 1 salen er færdige, vil vi udvide medlemsantallet, og der vil blive oprette en venteliste, så man kan blive medlem, så snart ledig plads opstår. 

Håber vi ses!

Med venlig hilsen
Formand Ivan Sund